Dr. Balázs Géza és dr. János Szabolcs előadásai a 21. Semiotica Agriensis konferencián

Dr. Balázs Géza és dr. János Szabolcs, a PKE Magyar Nyelv- és irodalomtudományi Tanszékének oktatói előadást tartottak a 21. Semiotica Agriensis konferencián.

Dr. Balázs Géza és dr. János Szabolcs, a PKE Magyar Nyelv- és irodalomtudományi Tanszékének oktatói előadást tartottak a 21. Semiotica Agriensis elnevezésű konferencián, amelynek idei témája a színházszemiotika volt.

Dr. Balázs Géza előadásának címe: Az összművészet felé – az Agón példája nyomán

Dr. János Szabolcs előadásának címe: Az operett bűvkörében. Kísérlet egy kultusz értelmezésére Nagyvárad példáján

A különböző egyetemi városokból (Budapest, Szeged, Pécs, Sopron, Szombathely, Veszprém, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy) érkező előadók különösen az ókori, a reneszánsz, a barokk, valamint korunk posztdramatikus színházát elemezték, valamint megemlékeztek a sorozat ötletadójáról, a tavaly elhunyt H. Varga Gyuláról.

A konferenciát dr. Pintér Márta Zsuzsanna színház- és irodalomtörténész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karának dékánja nyitotta meg Gárdonyi Géza drámáiról szóló előadásával.

A konferencia programja elérhető itt: https://uni-eszterhazy.hu/egyetem/21-semiotica-agriensis

A 21. Semiotica Agriensis konferenciát a Magyar Szemiotikai Társaság, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Dobó István Vármúzeum szervezte.