Új nyelvészeti könyvek és szótárak – könyvvásárlási lehetőséggel egybekötött könyvbemutató

Május 23-án, csütörtökön a Partiumi Keresztény Egyetemen könyvvásárral egybekötött könyvbemutatót tart a Budapesti Tinta Könyvkiadó, a magyar nyelvű szótárak, nyelvészeti szakkönyvek, nyelvművelő kiadványok és egyéb hungarikumok legnagyobb magyarországi kiadója.

A kiadót a szélesebb olvasóközönség elsősorban a neves nyelvművelő, Grétsy László nagy sikerű könyvei, köztük a Nyelvművelő kéziszótár és a Nyelvi Játékaink Nagykönyve révén ismerheti.

Délután 14 órától, a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében a PKE Magyar Nyelv és Irodalom szakának vendégoktatója, P. Lakatos Ilona, Változó nyelvhasználat a hármas határ mentén című könyvét mutatja be dr. Kiss Gábor kiadóigazgató-főszerkesztő, majd pedig a Magyar Nyelv Kézikönyvei, az Ékesszólás Kiskönyvtára valamint a Segédkönyvek a Nyelvészet Tanulmányozásához című könyvsorozatok újdonságaival ismerteti meg a közönséget. A rendezvény házigazdája Bartha Krisztina nyelvész, egyetemi oktató. A Tinta Kiadó könyvei déltől kora estig kedvezményes, kiadói áron vásárolhatóak meg a Partiumi Keresztény Egyetem épületének előcsarnokában.

Az esemény szervezője, a PKE Magyar Nyelv és Irodalom tanszéke nagy szeretettel lát minden kedves érdeklődőt az egész napos rendezvényen.

Meghívó